skip to main |
skip to sidebar
Posted in
börek,
hamur işi,
kolay börek,
Yemek
Gönderen
rabiasen
on 20 Aralık 2009 Pazar
zaman:
14:50

- 3 tane yumurta
- 6-7 kaşık yoğur
- 150 gr margarin
- içi için (isteğe bağlı)sade de olabilir.peynir, maydanoz
- 3 adet yufka
- Yumurta,yoğurt,margarin birbirine yediriline kadar karıştırılır.sonra yufkalar tek tek yere serilip üzerine bu karışımdan az miktarda dökülür.sonra diğer yufka serilir aynı işlem onada yapılır .3. yufkada aynı şekilde üzerine serilip karışımın kalanı dökülür içine peynir harcı koyulup yufkalar rulo yapılır.yaptığımız yufkaları bir tulbente sarıp dolabın buzluğuna kaldırıp bir kaç gün sonra yemek üzere hazırlanabilir.pişirmek için 2 -3 saat önce çıkarırsanız kesmesi kolay olcaktır.4-5 cm kalınlığında kesip kızgın yağda kızartılır .afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder